Tiskovna agencija Bloomberg je že pred časom poročala, da namerava Apple jeseni na trg poslati posodobljeni model iPad Pro - svojega najdražjega in najzmogljivejšega tabličnega računalnika. Pričakovati je, da bodo robovi zaslona tako kot pri pametnih telefonih znamke iPhone zelo tanki, zaslon pa da bo zapolnjeval skoraj celotno sprednjo površino. V skladu s tem se pričakuje, da bo funkcija za prepoznavo obraza FaceID tudi pri ipadih nadomestila dosedanji senzor prstnih odtisov.

Poleg tega naj bi koncern pripravljal posodobljeno različico svojega najcenejšega prenosnega računalnika Macbook Air. To je po podatkih podjetij za tržne raziskave najbolje prodajani Applov prenosni računalnik, ki pa tehnično daleč zaostaja za drugimi modeli.

Z osveženimi ipadi in prenosnimi računalniki si lahko Apple obeta donosno sezono prazničnih nakupov v času božičnih in novoletnih praznikov, potem ko je septembra, kot je že običajno, predstavil nove modele svojih iphonov, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.