Gledalci na Camp Nouu so bili več kot zadovoljni z bombastičnim začetkom domačih igralcev, saj je v drugi minuti mrežo Seville najprej načel Phillippe Coutinho, le deset minut kasneje pa je podajalec pri prvem zadetku Lionel Messi zadel že za 2:0.

Nogometaši Barcelone so nadzorovali potek tekme, kar pa se je spremenilo po poškodbi Messija. Ta je po približno četrt ure igre v enem izmed duelov ob padcu nerodno padel, zaradi zloma roke pa bo z igrišč odsoten vsaj tri tedne. Do poškodbe je prišlo neugodnem trenutku, saj bo naslednji teden na sporedu prvi el clasico.

Ter Stegen branil izjemno

Kljub vidno slabši igri v nadaljevanju so se domačini dobro branili napadov Seville. Vroče je bilo predvsem v drugem polčasu, ko se je z dvema izjemnima zaporednima obrambama v 61. minuti izkazal vratar Marc-Andre ter Stegen. Najprej je s pantersko parado obranil strel Andreja Silve, ki je sprožil z glavo, po odbiti žogi pa čudovito blokiral še strel Franca Vazqueza.

Kazen je prišla čez dve minuti, ko je Luis Suarez po protinapadu na drugi strani iztržil enajstmetrovko in jo kasneje sam tudi realiziral (3:0). Nekaj upanja je gostom v 79. minuti vlil Pablo Sarabia, ki je po odboju od Barcelonine obrambe za znižanje na 1:3 zadel z razdalje. Ter Stegen je bil tokrat nemočen.

Nemški vratar je sicer v 87. minuti znova čaral in zaustavil zaporedna poizkusa Sarabie in Wissama Ben Yedderja. Sevilla je bila za neučinkovitost vnovič kaznovana minuto kasneje, češkega vratarja Tomaša Vaclika je s fantastično diagonalo iz polvoleja ob desni vratnici premagal Ivan Rakitić. Končnih 4:2 je v sodnikovemu dodatku postavil Luis Muriel, kar je bil njegov prvi zadetek sezone. Barcelona ima na vrhu razpredelnice po devetih odigranih tekmah eno točko prednosti pred Alavesom.