Forma pred tekmo 4. kroga v ligi ABA je kazala na to, da bi Krka pred domačimi navijači lahko spravila na kolena Partizana. Novomeščani so namreč na zadnjih štirih tekmah trikrat zmagali in klonili le na gostovanju pri Crveni zvezdi, medtem ko je Partizan zaporedno izgubil proti Mornarju in Valencii. Ko je postalo jasno, da bo pri gostih manjkal še najboljši posameznik Rade Zagorac, je bilo dolenjsko moštvo v še boljšem položaju za presenečenje. Krka se priložnosti ni ustrašila in z odlično igro prišla do drugega uspeha v jadranskem tekmovanju.

Če smo pri Partizanu izpostavili, da je manjkal Zagorac, je treba dodati tudi, da Krka že celo sezono pogreša lani najboljšega posameznika Marka Jošila, tokrat pa se mu je na seznamu poškodovanih pridružil še Jure Balažič. Izenačen obračun, v katerem je Krka najvišje vodila tik pred koncem polčasa za devet, se je odločal v zaključku. Bolj zbrani so bili gostitelji, pri katerih je 45 sekund pred koncem ključno trojko za vodstvo s sedmimi točkami zadel Paolo Marinelli. »Vedeli smo, da nas proti Partizanu čaka težak tekma. Veseli me, da smo se po padcu v drugem polčasu dovolj zbrali in imeli moč, da smo tekmo spreobrnili v našo korist. Vedeli smo, da se Partizan ne bo predal do konca, a smo tudi mi zbrano odigrali do konca,« je bil zadovoljen trener Krke Simon Petrov.

Liga ABA, drugi izidi 4. kroga: Cibona – Cedevita -:- (-:-, -:-, -:-, najboljša strelca), Zadar – Mornar -:- (-:-, -:-, -:-, najboljša strelca), C. zvezda – Igokea 96:75 (25:23, 52:44, 75:55, Radanov 16; Lešić 21), že odigrano: Mega – Olimpija 81:77 po podaljšku, jutri ob 18. uri: Budućnost – FMP.