Če stanje v slačilnici nogometašev »rdečih vragov« ni rožnato, pa je prav nasprotno pri nogometaših Chelseaja, ki so s prihodom Maurizia Sarrija v fantastični formi, neporaženi pa ostajajo tudi po današnji tekmi. Derbi, ki je postregel predvsem s taktičnem bojem, se je končal z rezultatom 2:2.

V prvem polčasu ni bilo veliko nevarnih situacij, so pa obrambni nogometaši Uniteda v 21. minuti ob podaji iz kota povsem pozabili na Antonia Rüdigerja, ta pa je z glavo zabil za vodstvo domačih v prvem polčasu.

Barkley rešil Chelsea v sodnikovem podaljšku

V nadaljevanju tekme so varovanci obeh ekip pokazali več želje po zadetku. Gostom je uspel popoln preobrat, oba gola je dosegel Anthony Martial. Prvega je v 55. minuti, ko je v gol pospravil žogo po hudem pritisku gostujočih nogometašev, drugega pa z natančnim strelom z roba kazenskega prostora v levi spodnji kot vrat domačega vratarja.

Ko je že vse kazalo, da bodo gostujoči nogometaši prizadejali prvi poraz nogometašem Chelseaja v letošnjem prvenstvu, je v 6. minuti sodnikovega podaljška po silnih naletih odbito žogo v mrežo pospravil Ross Barkley.