Nogometaši madridskega Reala so si priigrali slabo popotnico za prihajajoči el clasico, ki bo na sporedu v naslednjem krogu španskega nogometnega prvenstva. Na domačem Santiagu Bernabeu jih je Levante premagal z 1:2.

Nogometaši Reala do današnje tekme gola niso dosegli že na petih tekmah zaporedoma. Zadetka niso dosegli na štirih prvenstvenih tekmah, mreža nasprotnika pa je mirovala tudi na zadnji tekmi lige prvakov. Gostujoči nogometaši so krizo domačih nogometašev poglobili že v šesti minuti, ko je po podaji Postige zadel Jose Morales.

Nov šok za domače navijače je sledil le dobrih pet minut kasneje, ko je sodnik Guillermo Cuadra Fernandez po ogledu videoposnetka dosodil enajstmetrovko za goste, ker je Raphael Varane v kazenskem prostoru igral z roko. Dvoboj iz oči v oči s Thibautom Courtoisom je dobil napadalec Levanteja Roger in podvojil vodstvo gostov. Nogometaši Reala so vse moči usmerili v napad, vendar žoga ni hotela v mrežo in prvi polčas se je končal z izidom 0:2

Marcelo prekinil strelski post Reala

V drugem polčasu so se nogometaši Levanteja osredotočili na obrambo. Ta je vse napade Reala odbijala do 72. minute, ko je gol dosegel Marcelo, asistenco pa je prispeval Karim Benzema. Domači nogometaši so tako dobili nov zagon in upali na popolni preobrat in le štiri minute po doseženem zadetku, si je fantastično priložnost priigral Benzema, ki pa je zadel le okvir vrat.

V 88. minuti se je mreža Levanteja ponovo zatresla, vendar je sodnik zadetek Mariana razveljavil, saj se je ta znašel v prepovedanem položaju. Do konca tekme sta mreži obmirovali in Real je doživel nov poraz v prvenstvu, tako sedaj za vodilnim Alavesom zaostaja 3 točke.

Do tega kroga vodilna Barcelona bo svojo tekmo devetega kroga odigrala zvečer proti Sevilli. Španska velikana pa že v naslednjem krogu čaka medsebojni obračun, Real pa bi ob morebitni današnji zmagi Barcelone in porazu na derbiju na lestvici zaostajal že sedem točk.