Wario je sicer za vseh šest točk obtožnice v zvezi z zlorabo položaja dejal, da ni kriv, sodišče pa ga je ob plačilu milijona šilingov varščine (približno 8600 evrov) izpustilo na prostost. Sodišče Wariu ni vrnilo potnega lista, s katerim je želel odpotovati nazaj v Avstrijo in nadaljevati delo kot kenijski ambasador.

Dvakratni olimpijski prvak v atletiki in športni delavec Kipchoge Keino, tudi nekdanji predsednik kenijskega olimpijskega komiteja, pa se sploh ni pojavil na današnjem zaslišanju v Nairobiju na protikorupcijskem sodišču.

Glavni tožilec v primeru Noordin Haji je dejal, da bo imel Keino še eno priložnost, da poda izjavo, končno odločitev pa bo sprejel v tednu dni.

Odvetnik nekdanjega šefa kenijskega športa Cecil Miller je za francosko agencijo AFP dejal, da so tudi njegovega klienta izpustili na prostost, a se mora policiji javiti 23. oktobra. Keina čakata dve točki obtožnice glede zlorabe položaja in pridobitve protipravne finančne koristi med OI v Riu.

Skupno naj bi omenjeni športni delavci med OI v Riu protipravno pridobili 55 milijonov šilingov (približno 475 tisoč evrov).