Kdo bo zasedel njegov stolček, je nehvaležno ugibati, a kdor koli bo to, ga čaka veliko trdega dela. Kot menijo občani, je Hrastnik precej zaspano mesto, a še zdaleč ne nezanimivo. Na področju gospodarstva je paradni konj še vedno hrastniška steklarna, medtem ko je rudnik Trbovlje - Hrastnik v zapiranju. Prav na račun slednjega so v tej občini v zadnjih 20 letih izgubili nekaj tisoč delovnih mest, zato novega župana ali županjo čaka veliko izzivov. Najtežja naloga bo, kako ustaviti odseljevanje mladih in jih zadržati doma. Občani poleg novih delovnih mest pogrešajo tudi kakšnega diskontnega trgovca.

Najresnejši županov naslednik naj bi bil Jani Medvešek, za zdaj še direktor Javnega zavoda Mladinski center Hrastnik, ki ureja občinsko glasilo Hrastov list. Zanimivo, da se je nedavno na enem od zasavskih portalov pojavila novica, da je Medvešek nemara celo ukradel FB-profil mladinskega centra in ga uporabil za politično kampanjo svoje Liste za našo dolino, v kateri so združeni njegovi prijatelji, sosedje, sodelavci in krajani. Medveška bo pri kandidaturi podprla tudi stranka SD.

Županski stolček pa mika še nekaj drugih kandidatov, med njimi naj bi bil neodvisni Gregor Pajič, svetnik Franc Bokal, stranka SMC pošilja v boj nekdanjo poslanko Vojko Šergan, da bo kandidiral, pa nam je potrdil tudi Marko Funkl, svetnik liste Naš Hrastnik, ki bi se utegnil Medvešku najbolj približati. Funkl je širši javnosti poznan kot vodja gibanja za dostojno delo in socialno družbo ter je predsednik Sindikata prekarcev. mm