Ureditev Drenikove ulice na odseku, kjer trenutno ni površin za kolesarje, med drugim predvideva dvignjen prostor za kolesarje in pešce. Kot so pojasnili na Mestni občini Ljubljana (MOL), bodo razširili pločnike, tako da bo na njih več prostora za pešce in kolesarje, ki si bodo po prenovi delili skupno površino. Vozne pasove bodo nekoliko zožili, zato da bodo površine za pešce in kolesarje razširjene na 2,5 metra.

Poleg prenove ulice, ki predstavlja del diagonalne prometne povezave med Bežigradom in Šiško, ter ureditve površin za kolesarje in pešce bo Energetika Ljubljana izvedla tudi prenova plinovodnega in vročevodnega omrežja med Maurerjevo ulico in Celovško cesto.

Zavijanje z Drenikove levo na Verovškovo le bo mogoče

Promet na Drenikovi ulici bo od danes do predvidoma 10. decembra zaradi del oviran, zavijanje levo na Verovškovo ulico ne bo mogoče. Postajališče LPP na severni strani ceste bo v času del prestavljeno približno 150 metrov proti Celovški cesti.

Mol je na javnem razpisu za izvajalca del sicer izbral podjetje Prenova-gradbenik, skupna pogodbena vrednost za ureditev prometnih površin in del, ki jih bo izvedla Energetika Ljubljana, pa je nekaj manj kot 2,7 milijona evrov brez DDV. Preureditev bo občina sofinancirala tudi z evropskimi sredstvi iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb za mestne občine.