NSi kandidira tudi za sedeže v mestnem svetu in svetih mestnih četrti in krajevnih skupnosti. »Želimo si srečen Maribor. Pričakujem, da se bodo volivke in volivci prepričali, preden jih prepričajo,« je še povedal Luketič.

Po poklicu radiolog je že vrsto let dejaven v lokalni politiki. Do imenovanja za podžupana pred tremi leti je bil zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, še prej v mariborskem zdravstvenem domu. Kot podžupan je bil zadolžen za področje lokalne samouprave, mestnih četrti in krajevnih skupnosti, kot mestni svetnik je bil tudi del koalicije župana Andreja Fištravca, vse dokler ta ni razpadla.

V zadnjih letih je bil Luketič edini predstavnik NSi v mariborskem mestnem svetu, v prihodnje pa bi radi imeli več besede. »Ne gre samo za program in obljube, ampak je pomembna tudi oseba, kako živi in dela,« je prepričan njihov županski kandidat.

V volilnem programu izpostavlja, da mora Maribor znova postati ponosen nase. Konkretno med drugim obljublja odprti mestni proračun in zagotovitev dovolj denarja za izvedbo pravega participatornega proračuna. Za župana je kandidiral že leta 1998, letos pa je nastopil tudi kot kandidat na državnozborskih volitvah.

Ostra konkurenca v mariboru

Kandidaturo za župana Maribora na novembrskih volitvah so doslej uradno vložili poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik in nekdanja podžupanja Melita Petelin, ki kandidirata s podpisi občanov, kakor tudi nekdanji župan Franc Kangler (NLS, SDS, SLS), Alenka Iskra (SD), Igor Jurišič (Stranka mladih - Zeleni Evrope), Uroš Prikl (DeSUS), Aleksander Kamenik (SAK), Zdenko Vinkov (Stranka slovenskega naroda), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo), Igor Domanjko (Lista novinarja Bojana Požarja) in gibanje Zedinjena Slovenija v imenu priprtega Andreja Šiška.

Župansko kandidaturo sta s pomočjo podpisov občanov napovedala tudi aktualni župan Fištravec in podjetnik Saša Arsenovič. Prvi zbira podpise že ves mesec, drugi pa je s tem začel konec prejšnjega tedna. S podporo strank bosta kandidirala še Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev) in Vlado Šega (Levica).