Bojevniki, ki so osvojili tri od zadnjih štirih naslovov, so zmagovito začeli pohod na še četrti naslov prvaka lige NBA. Dominirali so že v sezonah 2014/15, 2016/17 in 2017/18. V zadnjih štirih sezonah so v finalu trikrat premagali Cleveland Cavaliers, le enkrat v sezoni 2015/16 je slavil Cleveland.

Najbolj učinkovit je bil prvi zvezdnik kalifornijske zasedbe Stephen Curry, ki je v statistiko vpisal 32 točk, od tega je dosegel kar pet trojk (5:9). Pri Oklahomi je Paul George vpisal 27 točk, od tega štiri trojke (4:12).

Zmagali so tudi košarkarji Boston Celtics, ki so bili s 105:87 boljši od moštva Philadelphia 76ers.

Liga bo zanimiva tudi za slovenske ljubitelje igre pod košema, saj se bo v njej prvič preizkusil 19-letni čudežni deček Luka Dončić. Premierni nastop ga čaka v četrtek zgodaj zjutraj po našem času, ko bo v Phoenixu skupaj s svojimi Dallas Mavericks gost bivšega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova.

Na veliko sceno bo stopil tudi nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić, za katerega bo to enajsta sezona na drugi strani velike luže.

Dragić bo sezono 2018/19 prav tako začel v noči s srede na četrtek in sicer v gosteh pri Orlandu, slovenska zvezdnika pa se bosta srečala le dvakrat; 13. februarja bo Miami gostoval v Dallasu, 28. marca pa bo Dončić prišel na Florido.