Čeprav smo ga izdali precej pozno, šele novembra, smo jih prodali več kot 5000, Ustanovi za pomoč otroku z rakom in krvnimi boleznimi pa smo nakazali 10.000 evrov.

Letos je koledar že natisnjen, začetna naklada je 15.000, načrtujemo kar nekaj akcij tudi z drugimi medijskimi hišami.

Izkupiček bomo spet namenili Ustanovi za pomoč otroku z rakom. Predsednica ustanove je še vedno dr. Majda Dolničar Benedik, s katero že vsa leta odlično sodelujemo.

Koledar je tudi letos natiskala tiskarna GTO Košir v Kranju na umetniškem papirju v velikosti 30×38 centimetrov. Maloprodajna cena bo 5,9 evra. Koledar bo na voljo na večjih prodajnih mestih, kot so Hofer, Mercator, Spar, Tuš, na bencinskih servisih in v kioskih.

In kdo vam bo s stene tokrat delal družbo vse prihodnje leto? Na naslovnici je veliki telovadec, olimpionik Leon Štukelj, vsak svoj mesec pa so dobile druge legende slovenskega športa:

– alpska smučarka Mateja Svet,

– alpska smučarka Tina Maze,

– smučarska tekačica Petra Majdič,

– telovadec Miro Cerar,

– košarkar Ivo Daneu,

– veslač Iztok Čop,

– boksar Dejan Zavec,

– atlet Primož Kozmus,

– smučarski skakalec Primož Peterka,

– alpski smučar Bojan Križaj,

– alpski smučar Jurij Franko

– plavalka Sara Isaković.

»Za koledar je bilo lani veliko zanimanje. Takrat smo upodobili naše še aktivne prvake in nosilce medalj,« pravi akademski slikar Jože Trobec, avtor vseh ilustracij. »S Tonetom Fornezzijem - Tofom sva letos prišla na idejo, da bi tokrat upodobili športne legende, ki so dale naši zgodovini pomemben pečat. Izbor je bil pravzaprav zelo težak, saj vsi vemo, koliko talentov je Slovenija 'proizvedla' v vseh teh desetletjih športa. Na žalost ima koledar le 12 listov. Če bi jih imel več, bi v ta izbor prišla še marsikatera športnica ali športnik. Mogoče pa bo nova priložnost za leto 2020? Sicer pa bo vsak od asov, ki so na novem koledarju, dobil svojo originalno ilustracijo v okvirju, tako da bo imel tudi po tej plati lep spomin na svojo kariero.«

Fakinov trik s čakalnimi vrstami

Še več zanimivih člankov – denimo o tem, kako bo zdravstveni minister Samo Fakin lahko izpolnil svoje obljube, kaj je v intervjuju povedal priznani kirurg dr. Uroš Ahčan, ali je res, da je pet let stara avtomobilska guma že prestara, kako se na slovenski fakulteti počuti mladi raziskovalec iz Nemčije, kaj je treba storiti, da bi živeli 175 let… – pa v tokratni tiskani izdaji Nedeljskega dnevnika pri vašem prodajalcu časopisov.