Dvaintridesetletni sprinterski svetovni rekorder je minuli petek dosegel svoja prva dva gola v profesionalnem nogometu, potem ko se je na prijateljski tekmi Mariners proti avstralskemu drugoligašu dvakrat vpisal med strelce. Malteški klub Valletta je zatem dejal, da želi pisati zgodovino in Boltu ponudil dveletno pogodbo.

»Usain Bolt je postal rekorder na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu, zadnje leto in pol pa ga spremljam tudi na njegovi nogometni poti. 13. decembra nas čaka finale superpokala, ki ga bomo tudi osvojili ... ali si predstavljate, da bi Bolt v zrak dvignil trofejo deset let po rekordu v Pekingu? Tu ne gre za denar, ampak za zgodovino. To je nekaj, o čemer bodo ljudje govorili tudi čez 50 ali 100 let,« meni direktor malteškega kluba Ghasston Slimen.

»Ne želim, da Bolt pride k nam na počitnice, želim si, da bi tu trdo treniral,« je še dejal Slimen in priznal, da mora Bolt še napredovati.

Skupina investitorjev iz Združenih arabskih emiratov je minuli mesec kupila večinski delež v klubu in se zavezala, da se bo prek kvalifikacij prebila v ligo prvakov.

Bolt za zdaj nima pogodbe z Mariners, ki bodo novo sezono avstralskega prvenstva začeli v petek.