Kot je na pogovornem večeru dejal Boscarol, se bo to zgodilo ob načrtih glede vključitve kapitalskih dobičkov v dohodninsko osnovo, ki je zapisana v koalicijskem sporazumu manjšinske vlade, in zaradi groženj podjetnikom z nacionalizacijo, ki jih je izrekel poslanec Levice Miha Kordiš.

»S prihodnjim tednom bomo v Gorico že preselili proizvodnjo večine modelov letal in prezaposlili 40 delavcev iz Ajdovščine, do konca leta pa bo tam že več kot 50 zaposlenih. Zaenkrat selimo samo proizvodnjo. Glede morebitne selitve razvoja v tem trenutku ne bi rad dajal komentarjev. Ne nameravam pa čakati, da me nacionalizirajo,« je za STA povedal Boscarol.

Glede na to, da teh groženj ni obsodil nobeden od visokih politikov, Boscarol razume grožnje kot usklajeno politično akcijo, ki se bo prej sli slej zgodila.

V slovenskih medijih se ne namerava več pojavljati

Boscarol je tako v pogovornem večeru kot tudi v izjavi po njem večkrat poudaril, da je bil to njegov zadnji javni nastop v Sloveniji in da se tudi v medijih ne bo več pojavljal, saj »je škoda moje energije, da bi prepričeval prepričane«.

Pipistrel sicer v Gorici že gradi drugi del proizvodne hale za ultralahka letala. Poleti so objekt pokrili, pripravljajo se na izdelavo tlakov, proti koncu prihodnjega leta pa bo hala končana. Ko bo v funkciji še drugi del hale, bo v Gorici zaposlenih 200 delavcev. Celotna investicija bo stala 3,2 milijona evrov.

V prvi hali na letališču v Gorici, ki se razprostira na 6000 kvadratnih metrih, so z delom začeli že lanskega junija. Tam je imel Pipistrel doslej le končno montažo, testno letenje oziroma preizkušanje novih letal v zraku in nato odpremo končnim kupcem. Druga hala bo podjetju zagotavljala dodatnih 4000 kvadratnih metrov prostora in s tem tudi možnost proizvodnih prostorov.