Šef Mayweatherjevega promotorskega podjetja Leonard Ellerbe je v Rusiji »slučajno« naletel na Habiba Nurmagomedova in njuno srečanje pospremil z objavo na instagramu. »Greva, Floyd, morava se spopasti. Ti si neporažen v 50 borbah, jaz v 27, midva sva borca, ki nikoli ne izgubita, ampak v džungli je lahko le en kralj. Očitno sem jaz ta kralj, saj sem brez težav na tla spravil McGregorja, ti pa ne,« je z nasmeškom na obrazu v posnetku dejal Habib, ki je morda začutil poslovno priložnost, bistveno bolj verjetno pa je, da je bila njegova poteza zgolj šala.

Rusko-ameriški dvoboj je namreč precej manj verjeten, saj Nurmagomedov kot prvo ne slovi po boksarskemu znanju, še manj pa je vešč promoviranja, v čemer blesti nori Irec. Tu McGregorju res ni para.

Večkrat upokojeni Floyd, ki se v ring rade volje vrne, če in ko je v igri zajeten kupček denarja, je sicer že napovedal povratek proti filipinskemu boksarskemu zvezdniku Mannyju Pacquiau. Pred tem naj bi se v Aziji za ogrevanje spoprijel s še neznanim borcem. Dvoboj v Tokiu je po mnenju stroke poslovna poteza, saj se želi ameriški šampion s svojimi blagovnimi znamkami uveljaviti na tamkajšnjemu trgu.

View this post on Instagram

Look who I ran into at tonight’s fights in Russia.

A post shared by Leonard Ellerbe (@leonardellerbe) on