Na Policijski upravi Celje so pojasnili, da je bilo v današnji prometni nesreči na avtocesti blizu počivališča Lopata udeleženih kar sedem vozil, od tega dve tovorni, tri kombinirana in dve osebni. »Prometno nesrečo je povzročil 42-letni slovenski državljan, ki je vozil tovorno vozilo s priklopnikom v smeri proti Mariboru in je trčil v osebno vozilo pred seboj, ki je ustavljalo za kolono stoječih vozil, ki so stala zaradi vzdrževalnih del. Osebno vozilo, v katero je trčil voznik tovornega vozila, je nato odbilo v še eno osebno vozilo pred njim, pred tem vozilom pa so stala še tri kombinirana vozila in na začetku kolone še tovorno vozilo,« je dogodek opisala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica celjske policijske uprave.

V trčenju se je poškodovalo kar šest ljudi, vse so prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico. Poškodovala sta se oba voznika osebnih vozil in njuni sopotnici ter voznika dveh kombiniranih vozil. »Po prvih podatkih naj bi se 78-letna sopotnica v enem od osebnih vozil huje poškodovala, pri preostalih petih, ki so bili odpeljani v celjsko bolnišnico, pa naj bi šlo le za lažje poškodbe,« je še povedala Trbulinova.

Štajerska avtocesta je bila zaradi odstranjevanja posledic nesreče zaprta več ur, prav tako je gneča zaradi preusmerjenega prometa začela nastajati na obvoznici od Medloga proti Celju in na Mariborski cesti, vse od vojašnice do uvoza na avtocesto Celje center. Za nameček pa je bila zaradi blažje prometne nesreče zaprta tudi Ljubljanska cesta v bližini poslovnih prostorov Avto-moto zveze Slovenije. Udeleženo je bilo osebno vozilo, predelano na plin, iz katerega je uhajal plin, zato so preventivno zaprli tudi Ljubljansko cesto.