Po »porciji« proti Picku v Szegedu na Madžarskem (poraz s 24:33) so oslabljeni Celjani – brez Matica Grošlja, Gala Marguča, Domna Makuca in Josipa Šarca – v Nantesu dobili novo evropsko zaušnico. Proti gostiteljem, ki do letošnje sezone kar tri leta zaradi prenove niso igrali v svoji dvorani, so pivovarji z golom Tilna Kodrina povedli z 1:0, a je bilo to njihovo prvo in sočasno zadnje vodstvo na tekmi. Po zaslugi hitrih protinapadov in vratarja Cyrila Dumoulina (7 obramb v 14 minutah ob 58-odstotni uspešnosti) so si že po slabih šestih minutah priigrali vodstvo s 6:2, razliko štirih golov pa v prvem polčasu še večkrat izenačili.

Slab celjski začetek drugega polčasa je dokončno odločil tekmo proti aktualnim podprvakov Evrope, ki so v dobrih šestih minutah naredili delni izid 6:1 in povedli s 23:14. Štiri minute kasneje je bilo prvič plus deset (25:15), nadaljevanje tekme pa je bilo bolj podobno ekshibicijskemu dvoboju. Nantes je zlahka držal visoko prednost (rekordna je dvakrat znašala 11 golov), prav vsi igralci domačega kluba so se vpisali med strelce, Celjanom pa ostane tolažba, da so dosegli največ golov na tekmi lige prvakov v tej sezoni: danes 27, prejšnji rekord pa je bil 26 golov proti Skjernu v Zlatorogu. »Slabo smo odprli tekmo in s številnimi napakami Nantesu dovolili, da je hitro prišel do visoke prednosti, mi pa spet nismo zadevali iz dobrih položajev. Nantes je s kakovostjo in izkušnjami kaznoval vse naše napake in pomanjkljivosti,« je dejal Branko Vujović, s šestimi goli prvi strelec Celjanov.

Skupina B, 5. krog: Nantes – Celje 38:27 (17:13), Skjern – PSG 24:26 (10:12), Zaporožje – Zagreb 35:27 (17:13), Pick Szeged – Flensburg 30:28 (15:14).

Krimov preobrat na Kodeljevem

Igralke Krima, ki so v znak podpore boju proti raku dojk nastopile v dresih rožnate barve, so proti Thüringerju po zaostanku z 0:4 in 9:12 v predzadnji minuti prvega polčasa poskrbele za velik preobrat. V drugem polčasu so dosegle 17 golov, dobile pa so jih le osem. Prvič so povedle šele v 37. minuti (15:14), po zadnjem izenačenju na 16:16 pa povsem povozile Nemke.

Trener Uroš Bregar je bil zadovoljen s prvim parom evropskih točk: »Za nami je težak teden, v katerem smo ogromno trenirali in delali za tekmo. Po vsem napornem delu smo bili verjetno kar malo utrujeni od vsega, a moj moto je, da je veliko bolje biti utrujen in delati dobro, kot pa lenariti in čakati, da bodo žoge same padle v gol.« Vratarka Miša Marinček je proti Nemkam zbrala kar 15 obramb: »Prvi polčas smo začele v krču, ustvarile smo si pritisk, saj smo vedele, da igramo doma in da moramo zmagati. Vedele smo, da lahko ta tekma na koncu odloča o marsičem v skupini, zato smo ponosne in srečne, da smo v drugem polčasu vendarle prikazale igro, ki smo jo gradile ves teden.«

Skupina C, 2. krog: Krim – Thüringer 27:20 (10:12), Podravka – Györ 27:33 (15:17), vrstni red: Györ 4, Podravka in Krim po 2, Thüringer 0.

Po povratnih tekmah drugega kroga pokala EHF ima Slovenija le še enega predstavnika. Ribnica je po domači zmagi proti Selfossu (30:27) izgubila povratno tekmo na Islandiji s 26:32 (10:15) in izpadla, Gorenje pa je po zmagi v Velenju s 26:22 klonilo proti ekipi Gwardia Opole na Poljskem z 21:23 (9:12), a napredovalo v tretji krog.