Maradona, ki skupaj z Brazilcem Pelejem velja za enega najboljših nogometašev vseh časov, je ocenil, da Messi kaže en obraz na tekmah Barcelone in drugega v reprezentanci.

»Messija ne bi smeli več poveličevati,« je povedal Maradona v intervjuju za Fox Sports. »On je Messi, ko igra za Barcelono. Messi je Messi, ko ima oblečen klubski dres; ko pa igra za Argentino, je drug Messi.«

»Je izvrsten igralec, a ni vodja. Nesmiselno je delati vodjo iz igralca, ki gre pred začetkom tekme dvajsetkrat na stranišče,« je bil kritičen Maradona, ki se je najverjetneje imel v mislih veliko Messijevo živčnost, saj ta včasih pred pomembnimi tekmami bruha.

Enaintridesetletni Messi, ki je poleg najvišjih posamičnih nagrad z Barcelono osvojil vse, kar se je dalo osvojiti, pa se z reprezentanco še ni slavil. Vsa štiri finala velikih turnirjev z Argentino je izgubil - trikrat na turniju Cope Americe, leta 2014 pa v finalu svetovnega prvenstva. Ob tem v izločilnih bojih svetovnih prvenstev še nima zadetka.

»Moramo ga osvoboditi pritiska«

Tudi letos v Rusiji je doživel novo razočaranje, ko se Argentina ni uspela prebiti med najboljših osem reprezentanc - v četrtfinalu jo je premagala kasnejša zmagovalka turnirja Francija. Messi si je od takrat vzel odmor od reprezentančnega nogometa.

Maradona, ki se trenutno nahaja v Mehiki, kjer deluje kot trener drugoligaša Doradosa, je povedal še, da je Messijev odmor smiseln. »V tem trenutku ga ne bi klical, a nikoli ne reci nikoli. Moramo ga osvoboditi pritiska,« je nakazal, kaj bi znala biti glavna težava Messijeve reprezentančne kariere.

Argentina je sicer v četrtek s 4:0 premagala Irak in tako zmagala še tretjič zapored po SP. Težji preizkus pa jo čaka v torek, ko se bo v Savdski Arabiji na prijateljski tekmi srečala z Brazilijo.