Delnice napadalnega vezista francoskega prvoligaša PSG in francoske izbrane vrste rastejo vse od septembra 2017, ko je prestopil iz Monaca v PSG za takrat rekordnih 180 milijon evrov. Trend se je nadaljevali zaradi njegovih predstav na svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer je pomembno prispeval k francoski zmagi na turnirju.

Na mundialu je med drugim postal najmlajši nogometaš z zadetkom za Francijo, ko je v skupinskem delu zadel za zmago z 1:0 s Perujem. V četrtfinalu, pri zmagi s 4:3 nad Argentino, je pokazal vse svoje kakovosti z dvema zadetkoma in priigrani enajstmetrovki za galske peteline.

Tako je postal šele drugi najstnik po brazilski legendi Peleju z dvema zadetkoma na tekmi mundiala. V finalu proti Hrvaški, ki ga je Francija dobila s 4:2, pa je z golom postal tudi edini najstnik ob Peleju z zadetkom na najpomembnejši tekmi svetovnega prvenstva.

Izjemna statistika zadetkov

S tem si je prislužil pohvale enega najboljših igralcev vseh časov. Trikratni svetovni prvak z Brazilijo je tako ob Mbappejevih dosežkih izjavil: »Če bo Kylian še naprej izenačeval moje rekorde, bom moral spet nadeti nogometne čevlje.«

Revija Time se je ob razkritju naslovnice razpisala o čudežnemu dečku Bondy. 19-letnik je odrasel na revnih ulicah francoskega predmestja, ki diha z nogometom. Kylian je danes glede na svojo starost in dosežke najbolj perspektiven nogometaš na svetu, mnogi športni strokovnjaki ga zaradi tega vidijo kot prihodnost nogometa.

Marca je primerjala njegov dosedanji strelski izkupiček s tistim Lionela Messija. Pri isti starosti je Argentinec zbral 20 zadetkov, Mbappe pa že neverjetnih 67, čeprav so med njunima potema seveda očitne razlike. Hitri Francoz je svojo pot začel pri Monaku še preden je dopolnil 17 let, Messi pa pri Barceloni, ko mu je že manjkalo manj kot leto dni do polnoletnosti. Kljub izjemnim številkam pa v reviji Time opozarjajo, da bo veliko odvisno od morebitnih poškodb in tega, kako se bo Kylian spoprijel z zgodnjo slavo, navsezadnje je še vedno najstnik.