West je med drugim dejal, da nosi kapo s Trumpovim sloganom »Naredimo Ameriko spet veliko«, ker mu daje energijo kot Supermanu njegovo ogrinjalo. Zaradi Trumpa naj bi z Adidasom služil neverjetno veliko denarja, Trumpa ima rad, ker mu daje veliko moške energije, kar je pogrešal, ker je odraščal brez očeta.

West, ki je pred leti nekdanjega predsednika Georga Busha mlajšega obtožil rasizma zaradi počasnega ukrepanja vlade po orkanu Katrina, s Trumpovimi izjavami in dejanji, zaradi katerih ga ima večina temnopoltih za rasista, nima težav. Odločno je zavrnil, da mora biti nekdo avtomatično demokrat, če je temnopolt.

Razlog za slabe uspehe temnopoltih v šolah je utemeljil s tem, da je šola pač dolgočasna. Nekdanja prva dama ZDA Michelle Obama je medtem isti dan sprožila novo globalno pobudo za pomoč deklicam pri šolanju.

Trumpa nagovoril tudi o spremembi policijskih taktik

Predsednika Trumpa je West je pohvalil, da je preprečil vojno s Severno Korejo, in mu predlagal, naj zamenja letalo Air Force One z letalom na vodik, Trumpa pa je celo prepričal, da je omenil možnost spremembe stališča do policijskih taktik, ki preiskujejo temnopolte brez utemeljenega suma. Vmes je občasno izrekel kakšno kletvico, česar ameriškim televizijam v prenosu ni uspelo cenzurirati.

Ob vsem tem je na glas priznal, da so mu postavili diagnozo bipolarne motnje oziroma duševne bolezni, takoj nato pa zagotovil, da je diagnoza napačna, ker mu le primanjkuje spanca.

Trumpu je uspelo vskočiti z oceno, da je West pameten, njegov nastop pa impresiven. Navzoče je vprašal, če se z njim strinjajo, in ponovil, da je bil nastop impresiven, več besed pa ni našel.

Trump sicer trdi, da njegove politike pomagajo temnopoltim Američanom, vendar jih nekako ni na spregled, razen Westa, ki je že pred časom razburil s svojo podporo predsedniku Trumpu. Družina West je to podporo v preteklosti že znala izkoristiti. Westova soproga, televizijska zvezda Kim Kardashian, je od Trumpa namreč uspela izposlovati znižanje zaporne kazni za temnopolto preprodajalko mamil.

Pred Westom pogovor o glasbenih licencah na spletu

Trump in West sta se skupaj z nekdanjim poklicnim nogometašem NFL Jimom Brownom odpravila na kosilo. Srečanje je bilo uradno namenjeno pogovoru o problemih temnopoltih Američanov.

Trump je imel pred Westom na obisku glasbenika povsem drugačne vrste kot je West. Kida Rocka in Johna Richa je uporabil za ozadje pri podpisu novega zakona s podporo obeh strank, ki ureja licenciranje glasbe na internetu. Ustanavlja nov neodvisen organ, ki bo izdajal dovoljenja za predvajanje glasbe podjetjem na internetu, pobiral takse in denar namenjal glasbenikom.