Ronaldo ne zanika srečanja z Mayorgovo, vendar pa je bil, kot zatrjuje njegov odvetnik, odnos ves čas sporazumen in ni šlo za spolni napad, kot so zapisali pri Der Spieglu. Ta je sicer o domnevnem posilstvu poročal že pred letom in pol. Zgodbo je osnoval na dokumentih, ki jih je pridobil preko Football Leaks.

Prav tako Ronaldo ne zanika, da je Mayorgovi leta 2010 ponudil izvensodno finančno poravnavo v višini 375.000 dolarjev v zameno za molk o odnosu z njim v javnosti, vendar pa so bili po njegovem razlogi za to pogodbo predstavljeni povsem izkrivljeno. To, da je Ronaldo Mayorgovi ponudil, da se pogodita, v nobenem primeru ne pomeni priznanja krivde, je še poudaril Ronaldov pravni zastopnik.

Real Madrid naj bi zahteval plačilo odškodnine

Mediji svoja poročila temeljijo na ukradenih in digitalno prirejenih dokumentih, ki vsebuje spremenjene oziroma povsem izmišljene dele, navaja odvetnik, ki opozarja, da je Ronaldo, ko je predlagal odškodnino Mayorgovi, sledil nasvetom svojih svetovalcev, da bi zaustavil nezaslišane obtožbe, ki so mu jih naprtili. "Njegov namen je bil natanko ta, ki smo mu zdaj priča, da bi se izognil poskusom uničevanja svojega ugleda, ki ga je zgradil s trdim delom, popolno predanostjo športu ter delom na sebi," je poudaril odvetnik.

Portugalski časopis Correio da Manha na svojih spletnih straneh navaja, da je nogometni klub Real Madrid od Cristiana Ronalda zahteval, da plača odškodnino Kathryn Mayorga, saj ni želel, da bi se s to afero umazalo ime kluba. Ronaldo se je pred tem preselil iz Manchester Uniteda v Madrid po plačilu astronomske odškodnine, klub iz španske prestolnice pa naj bi se zbal za svoj ugled in morebitno izgubo vrednosti svoje investicije.

Ujemale naj se ne bi tudi podrobnosti na večer dogodkov. Spletni portali ponujajo video posnetke, kako se Ronaldo in Mayorgova zabavata, plešeta in objemata v enem od nočnih klubov. Medtem ko Mayorga trdi, da je po spolnem odnosu Ronaldo zapustil suito hotela Palms Palace, pa napadalec Juventusa zatrjuje, da sta se po spolnem odnosu z Mayorgovo vrnila v sloviti nočni klub Rain in preživela še nekaj ur skupaj. Ronaldovi zastopniki želijo pridobiti morebitne video posnetke nadzornih kamer, ki bi potrjevali njihov zagovor. Policija v Las Vegasu je sicer v začetku oktobra začela preiskavo domnevnega posilstva.