Zaradi izsiljevanja prednosti se je v sredo zvečer na Dolgem mostu v Ljubljani zgodila huda prometna nesreča. Skupil jo je motorist.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, se je nesreča okoli 19. ure pripetila v križišču Tržaške ceste in Ceste v Gorice. Z ogledom kraja nesreče in po zdaj zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je voznica z osebnim avtomobilom vozila po Tržaški cesti po pasu za zavijanje levo. Ko je pripeljala do križišča Tržaške ceste in Ceste v Gorice, je pri zeleni luči na semaforju zapeljala v križišče in z vozilom zavila levo v smeri Ceste v Gorice.

Pri tem pa je zaprla pot vozniku motornega kolesa, ki se je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri, po levem prometnem pasu Tržaške ceste, namenjenemu vožnji naravnost. V trčenju se je voznik motornega kolesa huje poškodoval, z rešilnim avtomobilom so ga odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, vzrok za nesrečo je bilo izsiljevanje prednosti v križišču, kar je kršitev 2. odstavka 58. člena zakona o pravilih cestnega prometa. Materialne škode, ki je nastala v nesreči, je po nestrokovni oceni za okoli 3500 evrov.