Celjske tožilce je že februarja letos neprijetno presenetila odločitev kazenskega sodnika celjskega okrožnega sodišča Marka Brišnika, ki je iz kazenskega spisa izločil odredbo o hišni preiskavi, ki je bila pri enem najbolj znanih Konjičanov Kristijanu Kameniku opravljena aprila 1997, torej mesec dni po zločinu v Tekačevem, kjer so pod streli mrtvi obležali štirje ljudje. S tem je sodnik izločil tudi ključni dokaz – športne copate, ki naj bi pripadali Kameniku.

Mnenju sodnika Brišnika so zdaj po poročanju Večera pritrdili tudi višji sodniki, ki pritrjujejo, da je bila odredba sodišča, s katero so Kameniku zasegli športne copate, premalo obrazložena. V zdaj izločeni odredbi sodišča je zapisano le, da je Kamenik osumljen kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Ob iskanju orožja so policisti leta 1997 tedaj s seboj odnesli tudi športne copate.

Državni tožilec Ivan Žaberl je ob pravnomočni odločitvi sodišča dejal, da tožilstvo kljub takšni odločitvi ne bo odstopilo od pregona in da policija še vedno dela pri tem primeru. Zadeva glede Kamenika bo zastarala leta 2047, pregon morebitnih preostalih neznanih storilcev pa čez štiri leta. Kdaj se bo sojenje nadaljevalo, še ni znano. Danes 46-letnega Kamenika čaka še šest let zapora v Italiji zaradi vpletenosti v preprodajo kokaina.

Kamenik je obtožen, da je iz koristoljubja umoril zakonca Štefana in Frančiško Poharc ter njuni podnajemnici Heleno in Viktorijo Krošlin. Sprva je bil obsojen na 20 let zapora za dva umora od štirih, višje sodišče je sodbo spremenilo in ga obsodilo na sicer isto kazen, a za umor vseh štirih ljudi. Toda sodba je bila razveljavljena na vrhovnem sodišču. Nato je bil oproščen očitkov iz obtožnice, a je ta sodba padla na višjem sodišču. V tretje so mu začeli soditi leta 2008, a so morali sojenje prekiniti, ker so Kamenika aretirali na Hrvaškem zaradi preprodaje heroina. Zdaj poteka četrto sojenje.