Ciklon, ki se je nad Bengalskim zalivom okrepil, je obalo Indije dosegel v bližini mesta Gopalpur. Oblasti se bojijo, da bi lahko neurje povzročilo poplave v nižinskih območjih zveznih držav Orisa in Andra Pradeš. Ciklon je sicer že začel pojenjati in je v popoldanskem času oslabel v močnejšo nevihto.

V državi Orisa so zato evakuirali več kot 300.000 ljudi iz petih okrožij ob obali in jih namestili v zavetišča. Napovedujejo, da bodo na varno najbrž preselili še več ljudi. Tamkajšnje osnovne in srednje šole ter vrtci so danes zaprti.

Ribičem so oblasti svetovale, naj se ne odpravljajo na morje, a številni niso upoštevali opozoril. Obalna straža jih je rešila najmanj 30.

Do sedaj 8 smrtnih žrtev

Ciklon je v državi Andra Pradeš zahteval osem smrtnih žrtev. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa je umrlo šest ribičev, moški, na katerega se je zrušila hiša, in ženska, na katero je padlo drevo.

Ciklom Titli, kar v hindujščini pomeni metulj, je povzročil gmotno škodo. Veter je podiral drevesa in električne daljnovode, zato je brez elektrike ostalo med 400.000 in 500.000 ljudi. Poškodovanih je tudi več cest in hiš iz blata.

Cikloni so v tem delu leta sicer v Bengalskem zalivu pogosti. Najhujši ciklon v zgodovini Indije je leta 1999 prizadel ravno zvezno državo Orisa in zahteval več kot 10.000 smrtnih žrtev.