Most so zaradi nevarnosti nekaj pred zrušenjem zaprli za promet, tako da na njem ni bilo vozil in nesreča ni terjala žrtev, so sporočili gasilci. Gre za most nad reko v bližini mesta Cagliari, ki je zaradi obilnega dežja močno narasla.

Nesreča se je zgodila manj kot dva meseca po tistem, ko se je v podobnih vremenskih razmerah zrušil avtocestni most v Genovi, pri čemer je umrlo 43 ljudi. Dogodek je sprožil vrsto vprašanj o kakovosti vzdrževanja cestne infrastrukture v Italiji.

Močno deževje težave povzročilo tudi v mestih

Kot poroča italijanski portal Local.it, je življenje v poplavah izgubila 45-letnica, ki se je v osebnem vozilu, skupaj z možem in tremi otroki, vozila blizu mesta Assemini, ki se nahaja severno od Cagliarija. Narasla voda jim je onemogočila nadaljevanje vožnje. Medtem, ko so zapuščali avtomobil v deroči vodi, se je družina ločila. Policistom in gasilcem je včeraj uspelo rešiti otroke in moža, 45-letnico pa so danes našli mrtvo, piše Local.it.

Včeraj je v reševalni akciji sodelovalo več sto gasilcev, ki so ljudem pomagali iz vozil, ki so bila ujeta v deroči vodi. Kot so sporočili, pogrešajo še najmanj eno osebo.