Klančarjeva je z dosežkom 54,55 za dobre tri desetinke izboljšala tudi absolutni slovenski rekord, ki ga je v olimpijskem letu 2008 s 54,86 v Eindhovnu postavila Sara Isaković. Kolajno je plavalka Olimpije z osebnim rekordom 55,10 napovedala že v polfinalu, izid pa bi za bron zadostoval tudi v finalu.

V zadnjih metrih se je s Kitajko Junxuan Yang udarila celo za srebro, a je tekmica prišla v cilj 12 stotink hitreje. »Ne vem, kaj naj rečem. Preveč sem zadovoljna. Ob medalji sem dosegla še državni rekord in res je super. Želela sem si izid pod 55 sekundami, nisem pa verjela, da lahko plavam tako hitro,« je po kolajni povedala varovanka Tomaža Torkarja, ki si je rekord želel že lani.

Udeleženka letošnjega članskega evropskega prvenstva v Glasgowu je po nastopu priznala, da je sicer na skrivaj sanjala o danes osvojeni kolajni. »Ko sem šla na pot, še nisem poznala časov tekmic. O njej sem začela razmišljati, ko sem jih videla. Nisem pa vedela, da bom morala zanjo plavati tako hitro.«

Ena od junakinj tretjega dne tekmovanj se je razbremenila tudi težav z lovljenjem norme za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Južni Koreji. Ta ji omogoča tudi nastop na decembrskem svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih, ki bo na Kitajskem.

V Buenos Airesu jo čaka še nastop na 50 m prosto. »Bomo videli, kaj lahko tam pokažem,« je za disciplino, v kateri je članski rekord podrla že lani in ob tem osvojila kolajno na mladinskem evropskem prvenstvu, povedala Klančarjeva.