Tekmovalka judo kluba Apolon iz Hoč, letos tudi bronasta na kadetskem evropskem prvenstvu, je bila pred tem boljša od Egipčanke Ale Mohamed Musad, nato je izgubila z Nemko Raffaelo Igl, v repasažu pa je najprej ugnala Iranko Maral Mardani in nato še enkrat Egipčanko Musadovo.

"Začela sem nervozno proti Egipčanki, a uspešno prebila led. Nato je bila na vrsti Nemka, ki me je premagala že v četrtfinalu evropskega prvenstva. Skušala sem z drugo taktiko, a ni šlo. V nadaljevanju sem se morala zbrati in prišla sem do brona. Bilo pa je težko, tudi v borbi za bron, saj se s Čehinjo s priprav dobro poznava," je po kolajni dejala slovenska judoistka.

Blizu kolajni je bil v kategoriji do 100 kg tudi Roki Pogorevc, ki pa je moral v odločilnem obračunu za bron priznati premoč Madžaru Zsomborju Vecu.

Med ostalimi slovenskimi športniki je nov poraz doživela badmintonska igralka Petra Polanc, ki jo je z 2:0 ugnala Madžarka Vivian Sandorhazi, a bi bil razplet lahko tudi drugačen, saj je Polančeva oba niza izgubila z 20:22.

Veslačica Ilaria Macchi je v četrtfinalu med skifistkami zasedla četrto mesto. V nadaljevanju iger se bo borila za finale C.

Teniška igračka Kaja Juvan pa je vknjižila tudi prvo zmago v tekmovanju mešanih dvojic.