Kot je dejala 19-letna Ljubljančanka na današnji novinarski konferenci v prestolnici, se je v enem mesecu dobro spočila in tudi temeljito pripravila. Ključ do uspeha proti nekoliko večji, a starejši nasprotnici vidi v bolj napadalnem pristopu.

»Moja strategija bo, da že od začetka začnem na polno, da jo spravim v položaj, ko je pod pritiskom in v katerem jaz vsiljujem svoj stil borbe ter prekinjam njene napade,« pravi Kozinova, ki je po 15 borbah še neporažena, ob 14 zmagah ima neodločen izid, kot omenjeno ravno iz Zagreba.

Pri tem njena ekipa pravi, da ima pomembno prednost v novem dvoboju, saj je glede na izkušnje iz Zagreba, ki je štel za naslov WBC silver, dodobra izpilila svojo strategijo, medtem ko je od Mehičanke težko pričakovati kaj novega. »Zdaj vem, kaj lahko od nje pričakujem, in mislim, da nima možnosti spremeniti taktike,« ocenjuje mlada slovenska boksarka.

Nosilka naslovov svetovne prvakinje po verzijah WBA, Wiba in WBU v srednji kategoriji in po ocenah strokovnih revij ena najbolj obetavnih mladih boksark na svetu dodaja, da je pripravljena kot še nikoli, zato komaj čaka na začetek dvoboja. »Grem na zmago, kar koli se zgodi, če vem, da sem dala vse od sebe, bom zadovoljna v vsakem primeru.«

Borba se bo v nedeljo predvidoma začela okoli 22. ure.