Breesa je od absolutnega rekorda v skupni dolžini podaj, ki ga je leta 2015 postavil Manning, pred začetkom tekme ločilo samo še 200 jardov. Devetintridesetletni podajalec, ki igra 18 sezono v ligi NFL, je ta mejnik presegel s podajo Tre'Quanu Smithu za touchdown dolg 62 jardov.

Ob dosežku se mu je poklonil tudi Manning, ki mu je v posnetem sporočilu, predvajanem med tekmo na stadionu Superdome v New Orleansu, dejal: »Poplačal se je ves trud in predanost ... Čestitke, ponosen sem nate.«

To je bila ena od treh Breesovih podaj za touchdown na tekmi proti Washington Redskins, ki so jo svetniki dobili s 43:19. S tem se je zmagovalec enega šampionskega prstana (2010) približal še enemu mejniku, saj mu do 500 podaj za touchdown manjka samo ena podaja. Že prejšnji mesec pa je postal rekorder vseh časov z največ zaključenimi podajami.

Prejšnji četrtek pa je mejnik 500 podaj za zadetek presegel eden najbolj znanih imen lige NFL Tom Brady. Ta je pri 41 letih še kar eden najbolj dominantnih podajalcev v ligi, s petimi osvojenimi naslovi NFL z New England Patriots pa velja za enega najboljših vseh časov.