Tesnega sobotnega poraza proti Partizanu v 2. krogu lige ABA košarkarji Olimpije niso imeli časa dolgo obžalovati. Že danes jih namreč čaka nova preizkušnja, prva v Fibini ligi prvakov, kjer zmaji nastopajo drugo leto zapored. »Če smo lani rekli, da sodelujemo, se želimo tokrat prebiti v drugi del tekmovanja,« je pred začetkom sezone povedal predsednik kluba Tomaž Berločnik. Če se bodo zmaji resnično želeli prebiti med šestnajst najboljših v tretjekakovostnem evropskem tekmovanju, bodo še posebno pomembne zmage na domačem parketu. V prvem krogu v Ljubljano prihaja francoski Strasbourg, ki je lani v Stožicah klonil. V skupini D bodo sicer nasprotniki Olimpije še turški Bešiktaš, litovski Neptunas, belgijski Oostende, grški Promitheas, italijanska Bologna in nemški Bayreuth.

Še preden bodo igralci Olimpije krenili v boj s Strasbourgom, so v moštvu pozdravili novinca. To je 30-letni in 188 centimetrov visoki Scottie Reynolds, ki je v Ljubljano prispel v petek zvečer. Vodstvo kluba je z njegovim nakupom ubilo dve muhi na en mah, saj gre za organizatorja igre, ki premore obilo izkušenj. Lani je nastopal za ruski Zenit, predlani je bil pri Ciboni najboljši asistent lige ABA, sicer pa je produkt priznane ameriške univerze Villanova. Drevi proti Strasbourgu sicer še ne bo na parketu. »Gre za tipično francosko ekipo, ki ni ekstremno visoka. Ob tem naj zaradi poškodbe ne bi nastopil še njihov najvišji posameznik Youssoupha Fall, ki v višino meri 221 centimetrov. Imajo dva bivša reprezentanta Florenta Pietrusa in Alija Traoreja, kot sem že omenil, pa gre za nizko moštvo s številnimi dobrimi atleti. Na drugi strani imamo mi letos precej visoko ekipo, kar pa ni vedno prednost,« pred obračunom meni trener Olimpije Zoran Martić.

Zmaji bodo to pot imeli znova podporo organizirane navijaške skupine Green Dragons, ki se po nekaj letih odsotnosti vrača na košarkarske tekme. »Na splošno si želim, da bi bilo na tekmah več gledalcev. Priznati moram, da smo bili na zadnji tekmi v Beogradu kar precej ljubosumni, saj je bila dvorana polna. 7000 navijačev je Partizan dve uri nosilo in jim vlivalo dodatno energijo. Mi tega nimamo in na te zadeve nismo navajeni oziroma smo že kar malo pozabili, kako je nekdaj bilo. Želimo si, da bi bilo gledalcev več. Vsak je dobrodošel, pozdravljam pa tudi Green Dragonse, ki nam bodo s svojim navijanjem zagotovo pomagali pri boljših predstavah na parketu,« pravi Martić.