Po navedbah iz obtožnice naj bi Ferlič marca lani med vožnjo iz Hoč proti Mariboru lovil in s polavtomatsko pištolo streljal na vozilo 37-letnega Bistričana, v katerem sta se vozila tudi Ferličeva partnerka in njuna štiriletna hči. Moškega je ena od krogel zadela in poškodovala.

Med dokaznim gradivom v spisu so videoposnetki z nadzornih kamer na dveh križiščih ter s parkirišča pri nekdanjem trgovskem centru Lesnina v Hočah, kjer naj bi se začel domnevni pregon. Dogajanje na ostalih cestnih odsekih pa naj ne bi bilo dokumentirano oziroma shranjeno.

Po ogledu razpoložljivih posnetkov je sodni izvedenec Vidmar ocenil, da sta domnevni preganjalec in domnevna žrtev vozila skozi prvo križišče 75 in 41 kilometrov na uro, skozi drugo, kjer sta zavila, pa oba okoli 45 kilometrov na uro. Kako hitro sta vozila skozi ostala križišča, ni mogel ugotoviti.

»Torej bi lahko rekli, da sta pravzaprav vozila skoraj v okviru prometnih predpisov?« je vprašala zagovornica obtoženega Tanja Kompara. »Mogoče par kilometrov na uro več,« je odgovoril izvedenec.

Tožilec spremenil besedilo obtožnice

Na poizvedovanje tožilca Darka Simoniča je potrdil, da bi avtomobila glede na geometrijo cestišča v danem trenutku težko dosegla višje hitrosti. Prav tako ni bilo videti drugih vozil, zato izvedenec ni mogel oceniti, ali sta zaradi sporne vožnje ovirala druge udeležence v prometu.

Domnevno »agresivno vožnjo«, kot se obdolženemu očita v obtožnici, je zaznal na začetku, ko je Ferlič s parkirišča pri Lesnini zapeljal na glavno cesto. »V tistem trenutku k sreči ni bilo drugih vozil, ki bi mu prečkale pot,« je povedal izvedenec.

Kot sporno je zaznal tudi dejstvo, da sta avtomobila vozila tik eden za drugim, brez ustrezne varnostne razdalje. »To sicer najdemo tudi v običajnem prometu,« je navedel.

Sojenje se bo nadaljevalo 29. oktobra, predvidoma s sklepnimi besedami, saj je dokazni postopek tik pred zaključkom. Tožilec Simonič je danes za malenkost spremenil besedilo obtožnice, s tem da po novem pripisuje obdolženemu, da je na žrtev streljal »vsaj dvakrat«, medtem ko je prej pisalo »trikrat«. »Glede na mnenje izvedenca spreminjamo število streljanj na najbolj zanesljivo številko,« je pojasnil.

V zagovoru na začetku sojenja je Ferlič obžaloval dogodek, ki naj bi bil po njegovih trditvah posledica njegovega psihično in fizično zelo napornega življenja v tistem obdobju. Kot je dejal, ni nameraval nikogar ustreliti ali umoriti, saj da je med lovom izstrelil pet nabojev, vse je usmeril proti gumam avtomobila.