Portal Požareport je v ponedeljek poročal o domnevni korupciji pri povezavah med frekvencami za BTC in Koprivnikarjevo zaposlitvijo v tej družbi. Ali je družbi še kot minister podelil brezplačne testne frekvence 5G v zameno za službo po izteku ministrovanja, po poročanju radia zdaj preiskujejo tudi kriminalisti.

"Vsi postopki so bili popolnoma transparentni, skladno z usmeritvami ministrstva in popolnoma neodvisno vodeni s strani Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos)," je za Radio Slovenija danes dejal Koprivnikar. Zatrdil je, da v nobenem primeru ne gre za kakršno koli povezavo v zvezi z zaposlitvijo v BTC. Zanikal je tudi, da bi si teren pripravil s spremembo zakona tako, da se frekvence podeljujejo brezplačno, testno obdobje pa se je s treh mesecev podaljšalo na tri leta.

"Komercialne frekvence se prav tako zaračunavajo, kot so se vedno do sedaj. Vendar razpis za komercialno uporabo frekvenc sploh še ni bil izvedel. Frekvence, ki so bile podeljene BTC, so začasne in omejene samo na področje BTC, torej jih komercialno uporabljati za neke storitve za splošno populacijo sploh ni mogoče," je navedel.

Obdobje testiranja pa je bilo po njegovih besedah podaljšano, ker je v povezavi s frekvencami 5G mogoče razvijati popolnoma nove poslovne modele. "In to je tisto področje, za katerega potrebuješ več časa za testiranje," je pojasnil.

Povedal je še, da je za informacijo, da je zadevo pod drobnogled vzel tudi Nacionalni preiskovalni urad, izvedel iz medijev. Vabila na zaslišanje še ni prejel. Bo pa v sredo vse pojasnil pred parlamentarno komisijo za nadzor javnih financ.

Sicer pa je Koprivnikar, ko se je v soboto zvečer vrnil s službene poti, po navedbah radia odšel najprej k predsedniku uprave BTC Jožetu Mermalu. "Na mojo pobudo sva se dogovorila, da v kolikor se v postopkih kakor koli pravnomočno izkaže, da je bilo moje ravnanje v kakršni koli obliki koruptivno, s tem avtomatično preneha moja pogodba v BTC," je dejal.

Na svojem Facebook profilu pa je Koprivnikar objavil svoje pismo predsedniku SMC Miru Cerarju, v katerem ga obvešča o odločitvi, da izstopi iz SMC. Kot je zapisal, se zadnje dni ukvarja z dokazovanjem svoje nedolžnosti, integritetnega, zakonitega in nekoruptivnega ravnanja.