Rečani so proti Gorici še na šesti tekmi ostali brez zmage, zato je Matjaž Kek včeraj potegnil radikalno potezo in odstopil z mesta trenerja. V klubu so imeli po obračunu krizni sestanek, danes opoldne pa je pred medije stopil še predsednik kluba Damir Mišković.

»Žal nam je, vendar moramo iti dalje. Matjažu Keku, s katerim sem v pristnih odnosih, se z dna srca zahvaljujem. V klubu smo dovolj resni ljudje, da ugotovimo, kdaj je napočil čas za konec. S Kekom smo se ogromno pogovarjali, zato smo po njegovem nepreklicnem odstopu vedeli, na čemu smo. Vrata kluba mu za vedno ostajajo odprta. Sam si želim, da ostane z nami. Predlagam, da se mu podeli položaj posebnega svetovalca,« je na novinarski konferenci dejal Mišković in odgovornost za slabe rezultate v celoti prevzel nase.

Prvi mož kluba je med drugim razkril, da bodo novega trenerja razkrili že zelo kmalu, vendar pa se o imenih zaenkrat še niso pogovarjali, prav tako niso še z nikomer stopili v stik. »Z novim trenerjem bo prišel nov strokovni kader. Važno je, da bo trener kakovosten in bo imel jasno vizijo.«

Mišković je sicer še razkril, da bo Rijeka zaradi slabih predstav in poraza proti Gorici denarno kaznovala igralce. »Skoraj enaka ekipa je lani premagala Milan in nastopala v evropski ligi. Ima potencial, nihče ni pozabil igrati nogometa,« je še zaključil Mišković.