V noči s sobote na nedeljo je zagorelo v jedilnici restavracije Puccini v sklopu ljubljanskega Koloseja v tamkajšnjem BTC. Ljubljanski poklicni gasilci so intervencijo označili za zelo zahtevno.

»Danes zjutraj, ob 3.35, smo prejeli klic. Na kraj dogodka smo prispeli 7 minut pozneje. Celoten objekt je bil zadimljen, jedro požara pa je bilo globoko v notranjosti restavracije, šlo je za razvit požar in izjemno visoke temperature,« so zapisali na spletni strani Gasilske brigade Ljubljana. K sreči so bila stekla ob njihovem prihodu še cela, kar pa je pomenilo tudi, da se požar še ni razširil na sosednje prostore.

»Temperature v prostoru so bile na meji požarnega preskoka. Sam požar in razmere v restavraciji smo ob kombinaciji gašenja in prezračevanja hitro lokalizirali in tudi pogasili,« so ocenili gasilci, ki so prezračili tudi nekaj kinodvoran. Intervencijo so končali okoli 5.30 zjutraj. Poleg Gasilske brigade Ljubljana je sodelovala tudi operativna enota PGD Zadobrova – Sneberje – Novo Polje, tako je bilo v Koloseju skupno 21 gasilcev, ki so se pripeljali s sedmimi gasilskimi vozili. Vzrok požara še ni znan, preiskavo so danes uvedli ljubljanski kriminalisti. Škode je za več tisoč evrov.