Na Slovenskih železnicah so pojasnili, da bo aplikacija za spletni nakup vozovnic delujoča na napravah z operacijskim sistemom iOS in Android.

Preko mobilne oz. spletne aplikacije bodo potniki lahko vozovnice kupovali z uporabo kreditnih kartic, vzpostavljajo pa tudi povezavo s prodajnim kanali, kot so PayPal, Samsung Pay, Apple Pay, so še pojasnili na SŽ.

Železnice so na razpisu, ki je bil zaključen julija lani, za izvajalca izbrale konzorcij podjetij Imovation, Margento R&D in Supra informatika, naložba pa je vredna 1,45 milijona evrov.

Izbran ponudnik za vzpostavitev brezžičnega interneta na potniških vlakih

SŽ so sicer v ciklu modernizacije, v okviru katerega so pred dnevi izbrale ponudnika za vzpostavitev brezžičnega interneta na potniških vlakih. Ta 1,43 milijona evrov vreden sistem bo vzpostavil konzorcij podjetij Telekom Slovenije, SRC sistemske integracije in Mrežne tehnologije Verso iz Zagreba. Osemdnevni rok za vložitev zahtevka za revizijo postopka sicer še ni potekel.

Poleg uvedbe spletne prodaje vozovnic in vzpostavitve brezžičnega interneta bodo SŽ zamenjale tudi del voznega parka. Aprila so s švicarskim podjetjem Stadler Rail že podpisale 169 milijonov evrov vredno pogodbo za nakup prvih 26 novih potniških garnitur.