Celjani so tik pred gostovanjem v klubu s štirimi Slovenci (Matej Gaber, Mario Šoštarič, Dean Bombač, Nik Henigman) v mestu Szeged, ki je najbolj znano po suhomesnatih izdelkih generalnega pokrovitelja kluba, dobili okrepitev. V mesto ob Savinji namreč prihaja 30-letni Francoz, reprezentant in levi zunanji igralec William Accambray, ki je trenutno član madžarskega Veszprema, za Celjane pa bo kot posojeni rokometaš igral do konca letošnje sezone. Pravico nastopa bo imel v vseh tekmovanjih, po ureditvi vseh papirjev pa naj bi v ligi prvakov debitiral 4. novembra v Zlatorogu proti ukrajinskemu Motorju iz Zaporožja.

Orjak na šestmetrski črti

Pick Szeged pod vodstvom španskega trenerja Juana Carlosa Pastorja (v klubu opravlja tudi vlogo športnega direktorja) si v skupini B v ligi prvakov deli prvo mesto s PSG z maksimalnimi šestimi točkami, a po treh zmagah ima ekipa s 15 tujci – štirje Slovenci, po trije Hrvati in Španci, po en Čeh, Islandec, Šved, Srb in Rus – razliko v golih le plus štiri: doma so premagali Nantes za dva (30:28), v gosteh le za enega Zagreb (24:23) in Zaporožje (32:31). Novi celjski trener Tomaž Ocvirk je po dveh skalpih na dveh pomembnih tekmah (Flensburg, Gorenje) uspešno izpeljal »šok terapijo« po odhodu Branka Tamšeta, pred obračunom z Madžari (poleg Domna Makuca ne bo mogel računati še na poškodovanega Josipa Šarca) pa pravi: »Že v minuli sezoni zelo močna madžarska ekipa se je še dodatno okrepila. Njena najboljša strelca sta najvišja igralca, levi zunanji Bodo in krožni igralec Banhidi. Igra v veliki meri sloni na podajah na krožnega napadalca, ki ima 207 centimetrov in 126 kilogramov, zato ga je težko ustaviti. Poraja se vprašanje, kako zaigrati proti njim: jim pustiti strele od daleč in zapirati črto ali pa ravno obratno. Imajo širino, ki jim omogoča raznoliko igro, kreacija igre pa se vrti okoli Bombača.«

Ligo prvakinj igralke Krima začenjajo pri aktualnem evropskem prvaku Györu, kar je že njihov tretji zaporedni obračun v zadnjih treh sezonah. V prejšnjih dveh so Madžarke doma dvakrat povozile krimovke: v sezoni 2016/17 s 17 goli razlike (39:22), v minuli za devet (34:25). V Krimovem taboru se ubadajo s poškodbami, a naj bi bile vse igralke (z izjemo vratarke Amre Pandžić) nared: Tamara Mavsar bo zaigrala z zaščitno masko zaradi zlomljenega nosu na reprezentančni tekmi proti Srbiji, Miša Marinček Ribežl bo nastopila kljub težavam s tetivo, Alja Koren pa se vrača po bolezni.

Krim toži agenta Angolk

V ligi prvakinj Krim še nikoli ni premagal Györa, ki je s kopico zvezdnic (čeprav začasno brez Nore Mörk zaradi poškodbe kolena in Yvette Broch, ki ima velike duševne težave in je prekinila kariero) tudi jutri favorit. Tega se zaveda tudi Krimov trener Uroš Bregar: »Györ je evropski 'dream team' z vrhunskimi igralkami in veliko denarja. Gradi nekakšno 'reprezentanco Norveške v malem', saj je celotna zunanja linija norveška, prav tako vratarka in krožna napadalka. Madžarke so velike favoritinje, a se bomo skušali predstaviti v čim boljši luči.« Tako kot Celje se bo tudi Krim okrepil z igralko iz Francije. Gre za 30-letno in 185 centimetrov visoko levoroko Marie-Paule Gnabouyou, ki je tri leta igrala v danskem Viborgu, v minuli sezoni pa je prekinila pogodbo z madžarskim Sziofokom zaradi nosečnosti. Pred tremi meseci je postala mamica, za vrnitev v polno formo pa naj bi potrebovala mesec dni. Angažiranje Francozinje je posledica tega, da v Ljubljano (kljub že spomladi podpisanima pogodbama) nista prišli angolski reprezentantki Azenaida Danila Jose Carlos in Magda Alfredo Cazanga. Pozneje se je izkazalo, da sploh nista bili prosti igralki, kot je zatrjeval njun agent (Krim ga bo tožil zaradi zavajanja), saj imata veljavni pogodbi z Atleticom iz angolskega glavnega mesta Luande. Krim je igralki prijavil mednarodni zvezi IHF, ta pa je nedavno sporočila, da je Angolki zaradi dvojne veljavne pogodbe kaznovala zgolj z enomesečno prepovedjo igranja in skupno kaznijo 5000 ameriških dolarjev.

Poleg Celja in Krima bosta v evropskih pokalnih tekmovanjih nastopila še Riko Ribnica in Gorenje. V tretjem (zadnjem) krogu pred skupinskim delom pokala EHF bodo Ribničani na prvi tekmi jutri ob 19. uri gostili islandski Selfoss, Gorenje pa bo pojutrišnjem ob 17. uri v Rdeči dvorani v Velenju igralo proti poljski ekipi Gwardia Opole.