Zvečer in ponoči se bo predvsem v zahodni polovici Slovenije od juga postopno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od pet do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. V severovzhodnih krajih bo večinoma suho, drugod bodo občasno padavine, deloma plohe in predvsem na jugozahodu tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem in v severovzhodni Sloveniji do okoli 20 stopinj Celzija.

V nedeljo čez dan bodo padavine postopno ponehale. Popoldne se bo počasi jasnilo. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi manjšimi krajevni padavinami.

Nad jugovzhodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka, ki počasi slabi. Nad osrednjim Sredozemljem je odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka, ki tam povzroča spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami in se počasi pomika proti severu.

V soboto bo v krajih vzhodno od nas sprva delno jasno, a se bo postopno pooblačilo. Ostalo bo večinoma suho. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami. Predvsem ob morju bodo tudi posamezne nevihte.