Ljubitelji hokeja na ledu so v noči s srede na četrtek pozdravili začetek lige NHL, v kateri naslov branijo Washington Capitals. Za aktualne prvake se je sezona začela sanjsko. Na domačem ledu so najprej dvignili šampionski prapor, nato pa so se s kar 7:0 znesli nad Bostonom. »Za nami je šele prva tekma in nihče ne pričakuje, da jih bomo v rednem delu dobili vseh 82, vendar moramo pogledati, kako smo igrali, držali skupaj in se borili, saj nam je prav takšen pristop v pretekli sezoni zagotovil naslov,« je bil zadovoljen T. J. Oshie, ki je že v 24. sekundi začel zmagoviti pohod Washingtona.

Uvodni večer so slavili še Toronto, ki je po podaljšku premagal Montreal (3:2), Vancouver, ki je ugnal Calgary (5:2), in Anaheim, ki je bil od San Joseja boljši s 5:2. Na svoj začetek sezone pa bodo morali še nekoliko počakati pri Los Angelesu, pri katerem je kapetanska vloga zaupana Anžetu Kopitarju. Kralji bodo prvič aktivni v noči na soboto, ko bodo gostili San Jose, pri čemer se v novo sezono podajajo s slabšo popotnico, saj so na osmih pripravljalnih tekmah zmagali le enkrat. »Mislim, da nimamo pretiranega razloga za skrb, vendar pa moramo zagotovo izboljšati svojo igro. Vsi se zavedamo, da nas čaka pomemben teden, a bomo pripravljeni na prvo tekmo,« je mirno dejal Anže Kopitar, ki bo znova moral nositi največ bremena na svojih plečih.

Dončićev debi navdušil kritike

»Dončić navdušil na debiju v predsezoni«, »Dončić dominiral ob prvencu«, »Verjemite evforiji: Luka Dončić zasijal na debiju«. S temi naslovi so svetovni mediji medtem pospremili težko pričakovani debi Luke Dončića v dresu Dallasa. Devetnajstletni Slovenec je dolgo čakal na ta trenutek, potem ko je bil poleti kot tretji izbran na naboru in podpisal triletno pogodbo v višini 18,5 milijona dolarjev. Prvenec je doživel pretekli konec tedna, ko je Dallas v American Airlines Centru visoko premagal Peking Ducks (116:63), pri čemer je Dončić v 30 minutah dosegel 16 točk (met iz igre 7-5), 6 skokov, 3 blokade, 2 asistenci in tudi 4 izgubljene žoge. »Lahko ste videli, zakaj smo ga izbrali na naboru. Lahko organizira napad, zadene mete na koš in izkazal se je tudi v obrambi. Pomagal nam bo na več načinov,« je Dončića pohvalil glavni trener Rick Carlisle.

A to je bila le prva tekma, Luko Dončića in soigralce pa v pripravljalnem obdobju čakajo še tri, ki bodo veliko težje, saj se bo Dallas dvakrat pomeril s Philadelphio in enkrat s Charlottom, moštvo iz Teksasa pa bo sezono začelo 18. oktobra z gostovanjem v Phoenixu.