Janez Janša ne sledi objavam Anžeta Logarja

Kandidaturo za ljubljanskega župana si je dovolil vložiti samozavestni podprvak stranke SDS Anže Logar, temu primerno pa je okrepil tudi svojo prisotnost na družbenem omrežju instagram. Tam lahko od nedavna opazimo fotografije, na katerih pije kavo s sodelavci, seka drva, hvali Ljubljano ali pa se objektivu nastavlja prekrižanih rok in s sončnimi očali. »Nedeljsko« je podpisal pričujočo fotografijo, ki jo je med drugimi všečkala Eva Irgl, ne pa tudi šef Janez Janša, ki Logarjevim objavam na instagramu za zdaj sploh še ne sledi.

David Urankar testira mazila med pitjem kave

Priljubljeni maneken in televizijski voditelj David Urankar je te dni objavil fotografski posnetek, na katerem pije dvojni espresso nekje v Istri. Sicer klasični počitniški prizor je manj običajen, saj Urankar med priljubljenim jutranjim obredom preizkuša še linijo moške kozmetike. Slogovno mu seveda ni kaj za očitati – Urankarjeva oblačila, kava in kozmetični izdelki so usklajeni v črnini, s katero sporoča, da je tudi nega kože lahko možato opravilo.

Nova Slovenija misli resno tudi v Kopru

V stranki Nova Slovenija še kar vztrajajo pri sloganu »Misli resno«, s katerim nastopajo tudi na letošnjih lokalnih volitvah. Eden od tistih, ki se menda ne šali, je tudi Danijel Sertič, izdelovalec čokolade, ki se bo v imenu Nove Slovenije v Kopru pomeril z Borisom Popovićem. V okviru kampanje si je natisnil celo majice s svojo podobo, na kateri je videti izrazito veseljaško razpoložen. To sicer ni nič nenavadnega za ljubitelja čokolade, slogan oziroma dodatno pojasnilo o resnih namenih pa je v njegovem primeru vendarle koristno.

Alenka Bratušek je pripravila kruhove cmoke

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek kljub zadnje čase bolj razgibanim delovnim obveznostim ob koncih tedna na instagramu še vedno rada objavlja fotografije s pohodniških izletov in občasno posnetek kuharskih podvigov v domači kuhinji – minuli konec tedna je za družino pripravljala kruhove cmoke, pripisala pa še, da je vesela, če imajo ob nedeljah vsi čas za domače kosilo.

Igorja Šoltesa sprošča kuhanje ajvarja

Kulinarično ustvarjanje sprošča tudi evropskega poslanca skupine Zelenih Igorja Šoltesa, ki je konec tedna kuhal domači ajvar. Prejšnji teden je bilo v službi namreč precej naporno – poleg tega, da je podpisal evropsko državljansko pobudo proti vzrejanju živali v kletkah, se je na stojnicah pred poslopjem evropskega parlamenta odvil še Slovenski dan kulture. »Prav sproščujoče po zelo dinamičnem bruseljskem tednu,« je zapisal pod serijo fotografij, s katerimi je ovekovečil pripravo domačega ajvarja in jih med drugim objavil celo pod ključno besedo »chef Igor«.

Franc Kangler se je nekoč peljal z balonom

Kot vemo, se Franc Kangler kljub »osebni in politični apokalipsi«, ki jo popisuje v svoji novi knjigi, ponovno podaja v boj za položaj mariborskega župana. Do nedavna je večino svojih objav na instagramu posvetil beleženju utrinkov iz domačega Dupleka, zadnje tedne pa se je odpravil tudi na Pohorje in v središče Maribora. Med drugim je s privrženci delil spomin na polet z balonom, kjer je mesto občudoval iz zraka, eden od naklonjenih sledilcev pa ga je opogumil celo z besedami: »Tak se dvigni na županski prestol.«