Odmevna nedeljska zmaga Mure nad Mariborom (4:1) je krojila tudi Dnevnikov izbor najboljših nogometašev enajstega kroga v prvi slovenski ligi. Žirija je na prvo mesto postavila prekmurskega napadalca Luko Bobičanca, ki je vijoličastim zabil četrti zadetek. Proslavil ga je z dvignjenim dresom kot pred dvema sezonama Lionel Messi proti Realu iz Madrida. Navijači so ga tako vzljubili, da mu pravijo kar Luka Sobočanec.

Bobičanec je 25-letni krilni napadalec iz Čakovca na Hrvaškem, ki se je v Slovenijo preselil leta 2016, ko je podpisal pogodbo z Nafto. Lansko poletje se je preselil na Fazanerijo in Muro s petnajstimi zadetki popeljal med prvoligaše, kjer je premierni gol dočakal ravno v nedeljo proti Mariboru, ko je razprodani stadion padel v navijaški delirij. »Zelo pomembno je, da smo z visoko zmago prekinili krizo. Verjamem, da smo znova ujeli pravi ritem,« je dejal Luka Bobičanec, ki je pred leti kot amaterski igralec spoznal tudi avstrijsko nižjeligaško okolje. Ko je v minuli sezoni serijsko zabijal v slovenski drugi ligi, je za njegove usluge pokazal zanimanje tudi Maribor, kar je interpretiral kot osebno priznanje, a se je raje odločil za podaljšanje pogodbe z Muro do konca leta 2019.

V enajstem krogu se je na drugo mesto zavihtel branilec Rudarja David Kašnik, ki je mojstrsko izvedel prosti strel za zmago proti Domžalam. Tretji je bil vratar Krškega Marko Zalokar, ki se je v Stožicah izkazal tik pred koncem tekme z Olimpijo, ko je ubranil nevaren poskus Roka Kronavetra. Točke sta osvojila še vezist Mure Nino Kouter (Mariboru je zabil tretji gol) in Rudi Požeg Vancaš, ki je proti Gorici zadel že na tretji tekmi zapored. V skupnem seštevku ima vezist Maribora Dino Hotić še vedno enajst točk prednosti pred Andrejem Vombergarjem iz Olimpije, ki je zatajil na zadnjih dveh tekmah.