Devetinštiridesetletno Corino Remande, sicer Francozinjo, ki je na ogled Ryderjevega pokala prišla iz Egipta, je zadela žogica ameriškega golfista Brooksa Koepkaja. »Igralec je bil zelo korekten in vidno pretresen. Večkrat se mi je opravičil, povsem obratno kot organizatorji, ki jim ni bilo mar za moje zdravje,« je povedala nesrečna gledalka.

Po dogodku jo je mož odpeljal na očesno kliniko v Pariz, nato pa domov k staršem v Lyon. »Zdravniki so povedali, da je izgubila vid na desnem očesu. Morda bo lahko čez nekaj časa prepoznala oblike, nikoli več pa ne bo imela istega vida na desnem očesu,« je potrdil mož. »Mislim, da bi morali organizatorji opozoriti gledalce, da gre žogica v njihovo smer. Pogovorila sem bom z odvetnikom in najmanj, kar pričakujem je, da mi prireditelji povrnejo stroške hospitalizacije,« je dejala gledalka.

Ryderjev pokal je osvojila Evropa, prireditelji pa so ocenili, da si je nastope najboljših igralcev iz ZDA in Evrope pretekli teden ogledalo približno 270.000 gledalcev.