Velikega udarca pa ni doživel le Vitesse, ampak tudi slovenski selektor Tomaž Kavčič. Pred dnevi ga je v slabo voljo spravila novica o zlomu roke Jasmina Kurtića, zaradi katere Belokranjca ne bo med kandidati za oktobrski tekmi lige narodov proti Norveški in Cipru.

Manjkal bo tudi vratar Jan Oblak, zdaj pa so zdravstvene težave s seznama vpoklicanih prečrtale še 29-letnega Matavža, edinega slovenskega reprezentanta, ki se je lahko pod vodstvom Kavčiča pohvalil s tem, da je v državnem dresu dosegel že deset zadetkov.

Matavž se je poškodoval po dvoboju z branilcem Feyenoorda Ericom Botteghinom in so ga z igrišča odnesli na nosilih. »Zgodila se je huda smola, saj se ga sploh nisem dotaknil. Bil sem šokiran, saj sprva sploh nisem opazil, da bi bilo tako hudo z njim. Sploh nisem mogel verjeti, kaj se mu je zgodilo. Želim mu čim hitrejšo vrnitev,« je dejal Botteghin, podobno pa si želi tudi sloviti kapetan Feyenoorda Robin van Persie.

Matavž, ki je v tej sezoni za Vitesse dosegel sedem zadetkov, pet v prvenstvu in dva pa v evropskih tekmovanjih, bo danes operiran v bolnišnici Rijnstate in v tem koledarskem letu ne bo več igral. Trener Vitesseja Leonid Slucki po hudi poškodbi dolgoletnega slovenskega reprezentanta ni skrival žalosti. »To je grozen udarec za nas. Tim je naš najboljši napadalec,« je dejal ruski strateg za FOX Sports.