Po objavi novice je cena delnice družbe padla za več kot sedem odstotkov, na 12,16 evra.

Ryanair se je namreč sredi in konec septembra soočil z dvema stavkama, zaradi katerih je moral preklicati na stotine letov.

12. septembra so stavkali Ryanairovi piloti in kabinsko osebje, nameščeni v Nemčiji, zaradi česar je na nemških letališčih prišlo do precejšnjih zamud in odpovedani Ryanairovih letov.

Dan pozneje so stavko napovedali še Ryanairovi piloti in kabinsko osebje v Španiji, na Portugalskem, v Italiji, na Nizozemskem in v Belgiji. Stavko, ki je bila ocenjena kot največja v zgodovini družbe, so izvedli 28. septembra, ko je bilo skupaj odpovedanih več kot 250 letov.

Želijo si višje plače in enake ugodnosti za vse

Zaposleni v Ryanairju želijo predvsem višje plače in ukinitev prakse, po kateri nekateri za družbo delajo kot samozaposleni, brez ugodnosti, ki jih imajo zaposleni.

Ryanair je največji evropski nizkocenovni letalski prevoznik. Povezuje več kot 215 letališč v 37 državah in zaposluje okoli 14.500 ljudi. V poslovnem letu 2017/18 je podjetje vknjižilo 7,15 milijarde evrov prihodkov in ustvarilo 1,45 milijarde evrov dobička.