Dragić, ki je začel v prvi peterki, je iz igre metal 4:9, od tega je imel dve trojki (2:3). Dragićev soigralec Hassan Whiteside je v 23 minutah zbral 20 točk in 13 skokov. Tri točke več od Dragića je dosegel še Rodney McGruder, ki pa je na parketu preživel 31 minut.

Za ostroge iz San Antonia je debitiral DeMare DeRozan, poletna menjava za Kawhija Leonarda, ki je 18 minutah vpisal sedem točk. Strateg San Antonia Gregg Popovich je proti Miamiju preizkusil kar 18 košarkarjev. Največ točk je dosegel Rudy Gay 13.

Miami bo v pripravah odigral še pet tekem. 2. oktobra bo gostoval pri Charlottu, tri dni kasneje v Washingtonu, za konec priprav pa se bo doma pomeril z Orlandom, New Orleansom in Atlanto.

Svetovne in ameriške medije je bolj kot tekma v San Antoniu zanimalo, kako se je na prvi uradni tekmi v dresu Los Angeles Lakers odrezal eden najbolj znanih severnoameriških košarkarjev LeBron James, ki se je po koncu sezone v Kalifornijo preselil iz Clevelanda.

Jezerniki so proti Denver Nuggets doživeli poraz s 107:124. Debi kralja Jamesa ni bil v znamenju presežkov. V 15 minutah je vknjižil zanj sila skromnih devet točk, tri skoke in tri podaje. Bolj učinkovit od superzvezdnika je bil JaVale McGee s 17 točkami. Pri Denverju je rezervist Juan Hernangomez dosegel 19 točk.

James si s slabim izkupičkom na trening tekmi ni delal skrbi: »Super je bilo, ker sem lahko znova stopil na parket ter odprl novo življenjsko poglavje. Sem dobil kar mravljince, ko sem slišal glasno spodbudo krasnega občinstva v San Diegu.« Prav Jamesu je publika namenila najbolj glasne ovacije, ko so se igralci pojavili iz tunela.

Sezona v ligi NBA se bo začela 16. oktobra. Miami bo sezono odprl 17. novembra v gosteh pri floridskem tekmecu Orlandu. Los Angeles pa prva tekma čaka 18. oktobra v gosteh pri Portlandu.