Po vrnitvi iz ZDA, kjer se je v prvi vrsti udeležil splošne razprave v okviru Generalne skupščine Združenih narodov, je Haradinaj sporočil, da so mu ameriški predstavniki dejali, da bi moralo Kosovo ostati v okviru sedanjih meja.

»Vsi so izrazili mišljenje, da je sporazum s Srbijo o priznanju neizbežen, vendar pa ne tudi spreminjanje meja ali izmenjava ozemlja. Zagotavljam vam, da nimate razlogov za skrb, ker ideja o popravljanju meja in menjavi ozemlja ni prišla od ZDA,« je dejal Haradinaj.

Pojasnil je še, da se je s predstavniki ZDA pogovarjal predvsem o varnosti, oblikovanju vojske Kosova, članstvu v Interpolu, pa tudi o dialogu s Srbijo. »Poudaril sem, da je pravno obvezujoč sporazum nujen, vendar ne preko spreminjanja meja ali teritorialne menjave,« je še povedal.

Dodal je še, da je v ZDA dobil »blagoslov« za oblikovanje varnostnih sil Kosova. Prav tako je zatrdil, »da ne bo odlašanja glede vizumske liberalizacije« za Kosovo.

Podprl pa je tudi kosovskega predsednika Hashima Thacija, ki je v soboto poskrbel za dvig napetosti s Srbijo z obiskom akumulacijskega jezera Gazivode s hidroenergetskim kompleksom na severozahodu Kosova, ki si ga lastita tako Srbija kot Kosovo. Haradinaj je dejal, da bi moral Thaci obiskovati vse dele Kosova.