Enaintridesetletni Škot se po januarski operaciji trudi priti v formo, a mu je tokrat po poročanju britanskih medijev, tudi BBC-ja, ponagajala manjša poškodba gležnja. Murray je v zadnjem trenutku odpovedal nastop na turnirju ATP v Pekingu, kjer zaradi poškodbe ne bodi niti številke ena moškega tenisa Španca Rafaela Nadala, nastopu pa sta se odpovedala tudi Švicar Roger Federer in Američanka Serena Williams.

Škot, ki na lestvici ATP zaseda 311. mesto, je sicer napovedal, da bo turnir v Pekingu njegov zadnji v letošnji sezoni, a je po porazu v četrtfinalu Shenzhena sklenil, da sezono predčasno konča. V osmini finala je uspel premagati Davida Goffina, 11. na svetovni teniški lestvici, potem pa ga je v četrtfinalu ustavil španski veteran Verdasco.

»Odigral sem nove tri dvoboje, kar je dobro. Jasno je, da želim igrati bolje, kot igram zdaj, moje ambicije segajo višje od četrtfinalnega poraza. Več časa moram preživeti na igrišču za trening in v telovadnici, da bom bolje fizično pripravljen,« je po dvoboju povedal Murray, trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam.