Že decembra lani so na oddelku za šport ljubljanske mestne občine, ki ga vodi Marko Kolenc, napovedali, da bodo območje tivolskega kotalkališča preuredili v Skate park Tivoli.

»Želimo ga zgraditi po olimpijskih normah in uporabnikom zagotoviti najsodobnejši rolkarski park,« so takrat poudarili na občini. Sredi julija letos so nato v javnem zavodu Šport Ljubljana tudi objavili javni razpis, s katerim so iskali izvajalca preobrazbe kotalkališča v poligon za rolkanje, a bili pri tem neuspešni. Prejeli so namreč zgolj eno prijavo, ki pa so jo zavrnili zaradi previsoko postavljene cene.

Štirje elementi za rolkanje

Kot je bilo razvidno iz razpisne dokumentacije, nameravajo v sklopu projekta na betonski ploščadi najprej sanirati tla, potem pa na območje kotalkališča postaviti štiri betonske elemente za rolkanje, pri čemer bo največji element sestavljen iz treh različnih sklopov.

V javnem zavodu Šport Ljubljana so prijave zbirali do konca julija, izbrani izvajalec pa bi moral nato dela začeti takoj po podpisu pogodbe in park končati najpozneje v šestdesetih koledarskih dneh od podpisa pogodbe. Prijavilo se je le podjetje Lesnina MG oprema, ki se je aprila letos, takrat skupaj z novogoriškim podjetjem Pro-Concrete, že lotilo tudi urejanja rolkarskega parka pod Fabianijevim mostom. V sklopu tega projekta so na približno tisoč kvadratih metrov veliki površini pod mostom namestili večjo betonsko polkrožno minirampo in tri manjše tipske elemente, prav tako namenjene izvajanju akrobacij na rolkah. Ureditev Fabianijevega rolkarskega parka je občino, sodeč po pogodbi, stala nekaj manj kot 300.000 evrov (skupaj z DDV).

Tokrat Šport Ljubljana podjetja Lesnina MG oprema ni izbral. Podjetje je namreč vrednost projekta ocenilo na 311.706 evrov (brez DDV), v javnem zavodu pa so si očitno obetali, da bi rolkarski park v Tivoliju lahko uredili za pol manjši znesek. V javnem zavodu Šport Ljubljana so namreč nameravali za ureditev rolkarskega poligona v parku Tivoli nameniti 150.000 evrov (brez DDV). Ker se edini ponudnik ni udeležil pogajanj o ceni, je bila njegova prva ponudbena cena tudi dokončna, v zavodu pa so jo, kot je razvidno iz obrazložitve, ocenili kot nedopustno in jo zaradi previsoke cene tudi zavrnili.