Mariborski vezist Dino Hotić je bil tretjič v letošnji sezoni izglasovan za najboljšega igralca kroga v prvi slovenski ligi, s čimer je povišal prednost pred zasledovalci. Dnevnikova žirija mu je namenila največ glasov za predstavo v desetem krogu, ko je z dvema goloma prispeval pomemben delež k visoki zmagi Maribora nad Rudarjem.

Dino Hotić je s sedmimi zadetki postal najučinkovitejši nogometaš sezone, čeprav ima samo v klubu veliko konkurenco v napadalcih Janu Mlakarju, Luki Zahoviću, Jasminu Mešanoviću in Marcosu Tavaresu. »Hotić je res v zelo dobri seriji. Zelo pomembno je, da je v tem delu ambiciozen, da ga zanima gol bolj kot v preteklosti. Tudi igro v določenih trenutkih je poenostavil in bolj podredil kolektivu, kar ga nagrajuje z zadetki,« je za spletno stran kluba komentiral mariborski trener Darko Milanič. Hotić je v minulih letih blestel predvsem na »malih« tekmah, zdaj pa uspešne predstave kaže iz tekme v tekmo.

V desetem krogu je imel največjo konkurenco v goriških nogometaših. Andrija Filipović in Andrej Kotnik sta se za remi v Stožicah uvrstila na drugo in tretje mesto, točke pa sta osvojila še Senijad Ibričić (Domžale) in Tilen Mlakar (Triglav).