Želva v marylandskem živalskem vrtu v Baltimoru ima poškodovan oklep. Da bi se lahko zacelil, se spodnji del oklepa ne sme dotikati tal, je za tiskovno agencijo AP povedal veterinar Garrett Fraess.

Želvji invalidski voziček so ustvarili iz lego kock, pri izdelovanju pa so na podlagi risb in mer pomagali lego navdušenci z Danske. »Presenečen sem bil, kako dobro deluje, in da želva še vedno lahko izvaja običajne želvje aktivnosti,« je dejal Fraess. Da se želvi oklep popolnoma zaceli, bo trajalo približno eno leto.

Prilagojene invalidske vozičke imajo tudi druge živali

Kanček bolj običajni so prilagojeni invalidski vozički za pse. Ima ga recimo psička, ki jo je zbil avto, zaradi česar ima poškodovano hrbtenico in ne more uporabljati zadnjih nog. Prilagojen voziček ji je omogočil, da med igro dohaja svoje kosmate prijatelje.

Zajček, po imenu Wheels, je, odkar ga je napadel večji zajec, paraplegik. Tudi njemu je lažje gibanje omogočila imitacija invalidskega vozička – dve kolesci, pritrjeni kar na nogavico. Živalske zgodbe s srečnim koncem si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.