Murray, zmagovalec treh turnirjev za veliki slam, ki od začetka leta po operaciji skoraj ni igral tenisa, ta čas nastopa v Shenzhenu, poleg tega bo letos odigral le še en turnir, ATP v Pekingu. Njegova mati je dejala, da Andy »komaj čaka, da bo spet stoodstotno zdrav«.

»Dobro se drži. Pridno dela s specialistom za rehabilitacijo v Philadelphii. Do konca leta se bo osredotočil le na to, da bo telesno spet povsem zdrav in se bo lahko dobro pripravil na sezono 2019,« je dejala Judy Murray v Wuhanu, kjer gosti teniške delavnice ob robu turnirja WTA.

Andy Murray je v četrtek pokazal prebliske starih časov, ko je v Shenzhenu z nagradnim skladom 800.320 dolarjev gladko premagal prvega nosilca Davida Goffina. Škota v četrtfinalu čaka dvoboj s Fernandom Verdascom.

»Ljubi to, kar dela. Zato ni kar obupal. Komaj čaka in nestrpen je, rad bi se vrnil. Ampak ... ko si enkrat tako dolgo odsoten z igrišč, ne smeš preveč hiteti nazaj. Treba je iti korak za korakom,« je o 31-letnem sinu še povedala mati Judy.