Vse do prijave o njegovem pogrešanju so ga svojci sami iskali in pregledovali cestne relacije, vendar ga niso našli. Po prejetem obvestilu so policisti več policijskih enot začeli iskati pogrešanega, saj so glede na pridobljene informacije sklepali, da se je pogrešani z motornim kolesom zapeljal po cesti Idrija - Kalce - Planina - Postojna in nazaj.

Policisti so načrtovali tudi pomoč drugih reševalnih enot in za iskanje aktivirali tudi policijski helikopter.

Z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je 20-letni voznik motornega kolesa v času od torka popoldne do danes vozil motorno kolo po glavni cesti izven naselja Godovič. Ko je pripeljal do levega nepreglednega ovinka, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motornim kolesom, padel na levi bok in zdrsnil desno izven vozišča. Tam je najprej trčil v odbojno zaščitno ograjo in se nato skupaj z motornim kolesom prevrnil pod cesto po strmi brežini.

Voznik motornega kolesa je na kraju prometne nesreče podlegel poškodbam. Zdravnik idrijskega zdravstvenega doma je lahko le potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Policisti so o prometni nesreči obvestili tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. O ugotovljenih dejstvih tragične nesreče 20-letnega motorista bodo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici poslali pisno poročilo.